1994.

Orada trade – začne z uvozom, prodajo in distribucijo zamrznjenih rib po Horeca kanalu na trgu Republike Hrvaške

2005.

Ukvarjamo se z dejavnostjo pod okriljem podjetja Ribarstvo F. Naše prvo gojišče orad in brancinov je nastalo leta 2005 v zalivu Veli Bok na otoku Cresu. Prvi na Hrvaškem smo začeli z eksperimentalno vzrejo belih plemenitih rib na polodprtem morju v semi offshore kletkah z veliko prostornino, na več kot 50 m globine, kar zagotavlja najvišjo kakovost gojenih rib in najmanjšo onesnaževanje okolja.

Gojišče odlikujejo močni morski tokovi in zelo čisto morje zaradi velike oddaljenosti naselij in industrije. Poleg teh naravnih značilnosti kakovost in zdravje gojenih rib zagotavlja tudi majhna gostota staleža v bazenih za vzrejo ter vrhunska prehrana. Takrat je začetna kapaciteta gojišča na leto znašala 50 ton rib, namenjenih prehrani.

2008.

Začetna kapaciteta se je iz obstoječih 50 ton na leto povečala na 550 ton rib, namenjenih prehrani.

2013.

Novembra 2013 so se naši izdelki na trgu pojavili pod blagovno znamko ROYAL ADRIATIC, ki je postala naša znamka za gojene ribe.

2015.

S pripojitvijo podjetij Adria Fileti in Orada Trade se je naša dejavnost razširila na predelavo rib in drugih morskih proizvodov na Hrvaškem in v sosednjih državah.
Razpolagamo z gojiščem v zalivu Veli bok, obratom sortirnice in skladiščnimi kapacitetami v poslovni coni Volnik na otoku Cresu, s skladiščnimi prostori na Reki, Matuljih, otoku Pag ter maloprodajnih mestih na reških tržnicah.

2017.

Leta 2017 je začel obratovati naš logistično-distribucijski center z obratom za predelavo v industrijski coni Kukuljanovo. Nov objekt se razprostira na 4.500 m2, kjer so skladiščni prostori za zamrznjene in sveže ribe ter sodobno opremljen obrat za sortiranje, predelavo, zamrzovanje, mariniranje in pakiranje ribiških proizvodov.

2018.

S širitvijo proizvodnih kapacitet gojišča tudi na druge lokacije - akvatorije v podnožju Osoršćice na otoku Cres in z odprtjem novega gojišča na otoku Plavnik (Krk) se je letna proizvodnja gojenih rib – orad in brancinov, povečala na več od 1500 ton.

This website uses cookies and similar technologies to give you the very best user experience, including to personalise advertising and content. By clicking 'Accept', you accept all cookies.